:: دوره 3، شماره 4 - ( 2-1399 ) ::
جلد 3 شماره 4 صفحات 71-54 برگشت به فهرست نسخه ها
ارائه معماری نوین شبکه فرماندهی وکنترل تاب‌آور در بحران با الهام از شبکه پیچیده واقعی مغز
محمد مهدی عمادی کوچک* ، حمید محسنی
دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات تهران
چکیده:   (2165 مشاهده)
شبکه پیچیده، یک گراف با ویژگی‌های توپولوژیکی غیر مهم است که این ویژگی‌ها در شبکه‌های ساده مانند منظم یا گراف‌های تصادفی اتفاق نمی‌افتد اما اغلب در مدل‌سازی سیستم‌های واقعی اتفاق می‌افتد لذا می‌توان به شبکه‌های اجتماعی، شبکه نرون‌های مغزی وشبکه جهانی اینترنت و... اشاره کرد. بسیاری از سازمان‌ها، شبکه‌های زنجیره‌ای بزرگ و همچنین علوم مختلف برای بررسی و تحلیل مباحث خود، آنها را در قالب شبکه‌های پیچیده به نمایش می‌گذارند، برای این کار به کمک الگوریتم‌هایی که رفتارهای جهان واقعی را شبیه سازی می‌کنند، سامانه‌های خود را باز تولید و مورد ارزیابی قرار می‌دهند.
باورود فناوری‌های نوین درعرصه سیستم‌های فرماندهی و کنترل، بیش ازگذشته نیازمند کارکرد سیستم‌هایی شده اند که با برقراری جریان‌های اطلاعاتی و انجام پردازش‌های موازی به تسریع تصمیم گیری‌های مرتبط با حوزه فرماندهی و کنترل منجر می‌شوند. طرح‌ریزی چنین سیستم‌هایی و مدیریت آنها نیازمند معماری سازمانی است که علاوه برتبدیل وضعیت موجود به وضعیت مطلوب انطباق سیستم‌های اطلاعاتی با اهداف فرماندهی و کنترل را تسهیل نماید. یکی از این سیستمهای پیچیده واقعی مغز انسان و نحوه فرماندهی و کنترل آن در بدن انسان است که از عجایب خلقت نیز می‌باشد. این سیستم پیچیده‌ترین شبکه‌ای است که امروزه بشر در این زمینه آن را مورد مطالعه قرار داده است. هم‌بندی خاص این شبکه دارای ویژگی‌های متعددی است که می‌تواند به ما در زمینه‌های مختلف در سیستم‌های پیچیده کمک کند. علت اصلی توجه همگان به شبکه مغز، استحکام و تاب‌آوری این شبکه می‌باشد که هدف اصلی این پژوهش بررسی این مهم است. در این مقاله با تحلیل و بررسی شبکه مغز در دو حالت طبیعی و بیمار، مدلی از این شبکه را طراحی کرده و با در نظر گرفتن الگوریتم رشد و معیارهای استحکام و تاب‌آوری در شبکه‌های پیچیده، یک معماری نوین برای طراحی شبکه فرماندهی و کنترل ارائه می‌گردد تا در برابر انواع حملات منجمله، حملات بومی‌سازی شده و تصادفی مستحکم‌تر و با تاب آور بیشتر باشد. معماری طراحی شده شبکه فرماندهی و کنترل در ۵ سطح مورد سنجش قرار می‌گیرد. همبندی خاص این شبکه منجربه دستیابی به شبکه‌ای مستحکم و تاب‌آور شده است.
واژه‌های کلیدی: شبکه پیچیده، حملات بومی سازی شده، نظریه پرکولاسیون، استحکام وتاب‌آوری شبکه‌های واقعی
متن کامل [PDF 1722 kb]   (778 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شبکه
دریافت: 1398/9/6 | پذیرش: 1398/12/25 | انتشار: 1399/7/11


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 4 - ( 2-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها