:: دوره 4، شماره 4 - ( 2-1400 ) ::
جلد 4 شماره 4 صفحات 43-21 برگشت به فهرست نسخه ها
برنامه‌ریزی راهبردیِ رمزنگاری پساکوانتومی برای مقابله با تاثیرات رایانش کوانتومی بر روی رمزنگاری‌ها
نصیب اله دوستی مطلق*، مهران فاضلی
دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی
چکیده:   (1416 مشاهده)
ظهور رایانه‌های کوانتومی و قدرت پردازش بالای آن‌ها، به حل مسائلی منجر خواهد شد که رمزنگاری‌های امروزه‌ی ما در تمامی کاربردهای نظامی و غیرنظامی، بر پایه‌ی فرضیه‌ی غیرقابل‌حل بودن آن مسائل استوار هستند. شکسته شدن و تحت تأثیر قرار گرفتن رمزنگاری‌های امروزی را می‌توان مهم‌ترین دلیل برای اثبات قدرت پردازش رایانه‌های کوانتومی بیان کرد. با این حال با توجه به عدم نیاز رمزنگاری‌های پساکوانتومی به زیرساخت‌های کوانتومی، امکان پیاده‌سازی آن بر روی زیرساخت‌های فعلی، و همچنین مقاومت در برابر رایانه‌های کلاسیک و کوانتومی، تنها راه باقی‌مانده برای حفاظت از ما، در عصر انتقال به کوانتوم خواهند بود. بنابراین در این پژوهش با مطالعه رایانه‌های کوانتومی، و رایانه‌ و رمزنگاری‌های کلاسیک پرداخته و ضمن معرفی انواع مختلف رمزنگاری‌های پساکوانتومی، دلایل و لزوم به‌کارگیری آن‌ها بیان شده است. سپس با استفاده از روش SWOT و ارائه پرسشنامه و تحلیل شکاف، راهبردها و راهکارهای لازم در جهت به‌کارگیری رمزنگاری پساکوانتومی در کشور ارائه شده است.
نتایج بدست آمده نشان می‌دهند که ایران در ناحیه‌ی WT قرار گرفته است و راهبردهای متناسب برای مقابله با تهدیدات و پوشاندن نقاط ضعف این ناحیه به صورت خلاصه شده شامل این موارد هستند: 1) ایجاد یک مرکز ملی برای تعیین و تصویب رمزنگاری‌های پساکوانتومی استاندارد و مورد تایید. 2) ایجاد تمایل به همکاری در بین متخصصان و نخبگان ایرانی رمزنگاری پساکوانتومی. 3) جذب بودجه و توجه ارگان‌های دولتی و خصوصی در زمینه اهمیت پیاده‌سازی این روش رمزنگاری. 4) فراهم کردن زیرساخت آموزشی و تبادل اطلاعات.
واژه‌های کلیدی: رمزنگاری پساکوانتومی، شماهای کلید عمومی جایگزین، رایانش کوانتومی، راهبرد.
متن کامل [PDF 1799 kb]   (975 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت صنعتی
دریافت: 1399/8/17 | پذیرش: 1400/1/20 | انتشار: 1400/5/28


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 4 - ( 2-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها